Happychild

У новорічні свята уся родина збирається за столом. Малюкам теж цікаво скуштувати щось новеньке. Давайте розбирати, які продукти нашим малюкам уже можна ?

  • Риба – рекомендується вводити в меню у 8-9 місяців. Оселедець, ікра, слабосолена риба – згідно різних джерел з 2-3-5 років.
  • Лісові гриби – не раніше 7 років . Глави чи печериці можна пробувати давати одразу з введенням прикорму, оскільки це промислові гриби.
  • Голубці та вареники – начинку з них можна давати вже з 6-7 місяців. Капусту варто обмежити до року, особливо якщо у дитини пробеми з ШКТ.
  • Квашені продукти – у невеликій кількості після року.
  • Холодець – можна спробувати давати не раніше 3 років.
  • Ягоди – лише без кісточок, задля безпеки. З 8-10 місяців.
  • Горіхи – високоалергенний продукт, тому вводити його в раціон малюка необхідно обережно, після 3-х років. Мед – з 1 року.
  • Мак – можна з 6 місяців.
  • Сосиски, ковбаси – хоча б до 2-х років до прикорму Вашого малюка не варто вводити ані ковбас, ані сосисок. А краще взагалі зачекати з ними, допоки крихітці не виповниться 3-4 роки.У сосисках та ковбасі міститься надлишкова кількість жирів та солі, що не принесуть користі організму Вашого малюка. Краще надайте перевагу м’ясному пюре з телятини, кролика, курочки.
  • Сік – після 1 року.
  • Какао, чай – після 2 років.

І пам’ятайте :

  • Кожен наступний новий продукт прикорму повинен бути однокомпонентним (тільки кабачок, капуста, броколі, гречка, м’ясо тощо).
  • Блюдо зі змішаних продуктів давайте тоді, коли дитина вже познайомився з усіма продуктами окремо.
  • Починати з 0,5-2 чайних ложок.
  • Якщо дитина відмовляється, не наполягайте, спробуйте дати пізніше або на наступний день.
  • Якщо реакція нормальна (немає висипу, змін на шкірі, змін стільця), збільште дозу в два рази на наступний день.
  • Поступово доведіть перший прикорм дитини до вікової норми (80-200 г).